
Jäsenille
Ryhmät-kohdassa ja harjoituskalenterissa näet oman ryhmän harjoitusajat. Ryhmät harjoittelevat kauden aikana lukujärjestyksen mukaisesti. Harjoitusaikataulu on sama syys- ja kevätkaudella. Koulujen loma-aikoina (syysloma vko 42 ja talviloma vko 9) tai pyhäpäivinä ei normaalisti pidetä harjoituksia. Ohjaajat tiedottavat erikseen lisäharjoituksista.
Alle 12-vuotiaat harrastajat harjoittelevat kerran viikossa. Harjoitusten pituus ja määrä lisääntyy vähitellen iän myötä. Valioryhmät, eli kilpailuryhmät harjoittelevat vähintään kaksi kertaa viikossa. Seuran pienimpien harjoitusajat pyritään järjestämään alkuiltaan ja nuorten harjoitukset niiden jälkeen, aikuisten harjoitukset ovat iltojen viimeisiä. Ohjattua harjoittelua toteutuu arkisin klo 16.30-21.00 välisenä aikana ja viikonloppuisin.
On tärkeää, että yhteisiin harjoituksiin osallistutaan ja jos on poissa harjoituksista, siitä ilmoitetaan ohjaajalle hyvissä ajoin.
Harrastaminen ja harjoitusmäärät
Kevät- ja joulunäytökset
Seuramme esiintymis- ja valioryhmät esiintyvät Triolin perinteisissä joulu- ja kevätnäytöksissä, jotka päättävät ryhmien lukukauden.
Näytökset järjestetään talkoovoimin seurahallituksen toimesta, mutta järjestelyihin otetaan mielellään mukaan vapaaehtoisia näytöspäivinä lippu- ja arpamyyntiin, lippujen tarkastajiksi jne. jolloin pääset seuraamaan näytöksen veloituksetta. Ota yhteyttä seurahallitukseen mikäli olet kiinnostunut.
Seuran ohjaajat aloittavat ensin apuohjaajina ryhmissä 1-2 vuoden ajan, jotta he oppivat ja saavat vastuuta vähitellen ryhmien varsinaisilta ohjaajilta. Apuohjaajana tai viimeistään ohjaajana aloittaessa kaikki käyvät Suomen Voimisteluliiton Voimisteluohjaajan Startti-koulutuksen. Lisäksi ohjaajat ja apuohjaajat osallistuvat ohjaajakokoukseen syksyllä, jossa perehdytetään ja kerrataan ohjaustoimintaa Triolissa.
Triolissa alkaa v. 2024 oma Ohjaajapolku, joka sisältää vuoden aikana kolme erilaista koulutusta mm. ryhmänhallinnasta ja vuorovaikutuksesta ryhmissä, harjoitusten suunnittelusta ja inspiraatiopäivän. Seura tukee ja kannustaa ohjaajia kouluttautumaan mahdollisimman monipuolisesti.
Ohjaajamme ja apuohjaajamme mahdollistavat seuraharrastuksen. Kaikenikäiset ohjaajat saavat ryhmän ohjaamisesta monenlaisia taitoja ja kokemuksia, jotka ovat hyödyllisiä tulevaisuudessa. He oppivat ryhmän johtamista ja organisointia, harjoittelevat vastuullisuuden ottamista ja päätöksentekoa, kehittävät kykyä motivoida ja innostaa muita, opettelevat suunnittelemaan ja aikatauluttamaan tunteja, saavat mahdollisuuden ilmaista itseään taiteellisesti. Saavat kokemusta yhteistyöstä lasten, vanhempien ja muiden ohjaajien kanssa. Vahvistavat itseluottamustaan ryhmän edessä esiintymisestä ja opettamisesta, oppivat käsittelemään jännitystä ja stressiä, ottavat vastuun lasten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista, kehittävät yhteisöllisyyttä ja tiimityötaitoja.
Trioli liikuttaa kaikenikäisiä yhteensä yli 10 000 tuntia vuodessa - se ei olisi mahdollista ilman ohjaajiamme.
Jos olet kiinnostunut ohjaajana tai apuohjaajana toimimisesta, ole yhteydessä ohjaajavastaaviin tai seuran hallitukseen.
Ohjaajamme
Harjoitusturvallisuudesta
Vuonna 2024 voimaan tullut Suomen Voimisteluliiton Lasten voimistelun linjaus ohjaa voimistelutoimintaa kohti lapsilähtöisempää valmennuskulttuuria. Päämääränä on vahvistaa lapsen oikeuksien toteutumista voimistelussa ja samalla tehdä lasten voimistelusta laadukkaampaa ja lasten kokonaishyvinvointia tukevampaa. Svolin jäsenseurana linjaus ohjaa myös meidän seuratoimintaamme lasten ja nuorten osalta.
Seuran vastuulla on järjestää jokaiselle harjoituskerralle vähintään yksi aikuinen paikalle (yli 18-vuotias), joka voi olla muukin kuin ohjaaja. Niiden ryhmien harjoituksissa, joissa ohjaaja on alaikäinen, tulee olla koko ryhmän harjoitusten ajan täysi-ikäinen paikalla siten, että ryhmän osallistujista jokaiselta tulee vuorollaan yksi huoltaja tai muu aikuinen harjoitusten ajaksi pukutiloihin. Ohjaajat ovat yhteydessä järjestelyistä ilmoittautumisajan päätyttyä.
Triolin salilla on turvallisuusohjeet hätätilanteita varten, jotta tarvittaessa vastuussa oleva aikuinen tietää miten tulee toimia. Muualla kuin Triolin salilla harjoitusten aikana yli 18-vuotias on samalla tavalla pukuhuonetiloissa tai käytävällä harjoitusten ajan, selvittää hätäpoistumistiet ja huolehtii tarvittaessa ensiaputarvikkeiden käytöstä. Paikalla oleva täysi-ikäinen ilmoittautuu ohjaajille ennen harjoitusten alkua.
Jos harjoituksissa syntyy ongelma- tai hätätilanne, ohjaaja pyytää tarvittaessa apua täysi-ikäiseltä ja tilanteeseen reagoidaan tilanteen vaatimalla tavalla. Aikuisen tuen tarpeesta harjoitusten aikana tai hätätilanteesta tulee aina ilmoittaa mahdollisimman nopeasti myös seuran hallituksen jäsenelle.
Suositus on, että vuorot varataan etukäteen ryhmäviestien avulla niin, että kauden aikana jokaiselta ryhmäläiseltä on yksi täysi-ikäinen vähintään kaudessa kerran hoitamassa tätä tehtävää. Ryhmässä voidaan sopia myös muusta käytännöstä, mikäli se sopii kaikille mutta aikuinen tulee olla sovittuna viimeistään harjoituksia edeltävänä päivänä. Mikäli täysi-ikäistä valvojaa ei löydy harjoitukset joudutaan perumaan.
Yleiset ohjeet kaikille tunneille
Saavu tunnille ajoissa
Voit ottaa tunnille juomapullon, jossa on vettä
Suljethan tai laitat matkapuhelimen äänettömälle, tunnilla ei tarvita puhelinta
Ei isoja koruja eikä kelloja tanssitunnille
Ei turhia arvotavaroita mukaan, ne ovat omalla vastuullasi
Kiinnitä pitkät hiukset harjoituksiin tultaessa
Huolehdithan käsihygieniasta
Ethän tule sairaana tanssitunnille
Ilmoita poissaolosta ohjaajalle viestillä
Nimikoi tarvittaessa omat tanssivarusteesi, varsinkin tossut
Noudata ja kuuntele ohjaajan antamia ohjeita
Harjoituksissa tai niiden ulkopuolella ei saa kiusata ketään.
Mikäli havaitset kiusaamista tai epäasiallista käytöstä, ilmoita siitä ohjaajallesi tai nimettömästi linkin kautta
Olethan ystävällinen, avulias ja puhut ilman kirosanoja
Huolehdi pukuhuoneen ja yhteisten tilojen siisteydestä
Ei meluta ennen eikä jälkeen tunnin
Pidä hyvä huoli esiintymisasustasi
-
Harjoituksiin pukeutuminen
Liikuntaseura Triolin salilla ja muilla harjoittelupaikoilla on pukuhuoneet vaatteiden vaihtoa varten. Pukeudu tanssitunnille liikkumiseen sopiviin vaatteisiin.
Alkutunnilla voi olla vielä jokin lämmittävä paita, säärystimet tms. Pitkät hiukset kiinnitetään, että ne eivät häiritse harjoittelua. Isot korut kannattaa jättää jo kotiin. Jos käytät jumppatossuja, kannattaa ne nimikoida.
Ei kun liikkumaan!
-
Näytökset
Seuramme järjestää perinteeksi muodostuneet joulu- ja kevätnäytökset, joissa seuran ryhmät pääsevät esittämään kauden aikana harjoiteltuja ohjelmia sekä kauden aikana opittuja taitoja. Jokaiseen näytökseen ohjaajat suunnittelevat ryhmälle koreografian, joka esitetään näytöksissä.
Näytöksistä ilmoitetaan seuran jäsenille hyvissä ajoin seuran kotisivuille, sosiaalisessa mediassa, paikallislehdessä sekä seuran omalla harjoitussalilla.
Huoltajan vastuulla on
Turvata lapselle riittävät mahdollisuudet levolle ja palautumiselle sekä riittävästi aikaa sosiaalisille suhteille ja kaveritaitojen kehittymiselle.
Huolehtia monipuolisesta ja riittävästä ravinnosta kotona ja opettaa lapselle toimivat eväskäytännöt.
Osoittaa kiinnostusta lapsen harrastuksesta, tukea ja innostaa lasta hänelle tärkeässä asiassa.
Huolehtia riittävästä hygieniasta ja unenmäärästä muun muassa kiinnittämällä huomioita peseytymiseen ja nukkumaanmenoaikaan.
Kiinnittää huomiota kasvavien lasten hyvinvointiin. Kehon kasvaminen ja rasittava liikunta lisäävät riskiä rasitusvammoille, siksi kasvun seuraaminen sekä yhteistyö valmentajan kanssa kiivaan kasvupyrähdyksen huomioinnissa on tärkeää.
Huolehtia, että lapsen lisenssi kilpailuihin on tarvittaessa asianmukaisesti hoidettu.
Huolehtia lapsen harrastamisen kustannuksista sekä käydä tarvittaessa keskustelua kustannusten huojennuksista, jos elämäntilanne sitä vaatii.
Huolehtia, ettei lapsi harjoittele sairaana tai palaa liian aikaisin kovatempoiseen harjoitteluun sairastelun jälkeen.
Käydä vuoropuhelua ohjaajan kanssa lapsen harrastamisesta sekä siinä edistymisestä tai motivaation muutoksista lapsen suostumuksella.
Antaa työrauhaa lapsen ohjaajalle ja tukea lapsen ja ohjaajan suhdetta.
Lasten voimistelun linjaus, Svoli
Turvallisuusohjeet
TRIOLIN SALI, PITKÄNSILLANKATU 10 A, 67100 Kokkola
ENSIAPUOHJEET löytyvät lokerikosta päälimmäisenä
ENSIAPUVÄLINEET liikuntavälinehyllyssä ja musiikkipöydän hyllyllä (sidetarpeet, kylmäpussit, kantoliina, puhdistusvälineet, jne.)
HÄTÄPOISTUMISTIET ulko-oven kautta ja vessan eteisen oven kautta (kulku Yläpubin läpi Pitkänsillankadulle)
HÄTÄPUHELU 112
Soita hätäpuhelu numeroon 112 itse, jos voit.
Kerro, mitä on tapahtunut.
Kerro tarkka osoite Pitkänsillankatu 10 A, kulku sisäpihan kautta, Kokkola.
Vastaa kysymyksiin.
Kytke puhelimen kaiutintoiminto päälle ja jatka auttamista.
Toimi annettujen ohjeiden mukaisesti.
Lopeta puhelu vasta saatuasi luvan.
Opasta lisäapu paikalle.
Epäasiallinen kohtelu
Kaikilla on oikeus turvalliseen harrastusympäristöön ilman painostusta, hyväksikäyttöä, syrjintää, häirintää tai väkivaltaa. Lapsella on oikeus fyysiseen ja henkiseen koskemattomuuteen, kasvu- ja kehorauhaan.
Kerro havaitsemistasi epäkohdista ohjaajalle, aikuiselle tai ilmoita halutessasi nimettömästi linkistä avautuvan kyselyn avulla (huomioithan, että ilmoituksesta tulee käydä ilmi riittävästi tietoa, jotta tilanteeseen voidaan puuttua)
Ilmoita tapahtuneesta Triolille puh. 0443342006, puheenjohtaja